• Välkommen till Gröna huset Johannelund!
Hälsa hem! Vintage design & Homeopati

Homeopati

Jag är på det sista och tredje året på min utbildning till Klassisk homeopat, jag utbildar mig på Whildes homeopatiska skola. Homeopati är en naturlig väg till hälsa som stimulerar kroppens egna läkande krafter.
Den klassisk homeopatens uppgift att hitta det individuellt utvalda homeopatiska läkemedlet som bäst motsvarar symtombilden och hälsotillståndet. Dessa stimulerar kroppens egna försvarsmekanismer och självläkande förmågor, det är en effektiv och djupverkande metod. Läkemedlen ges ett i taget, och i minsta möjliga dos av naturliga ämnen som stimulerar igångsättningen av läkeprocessen. 

Nu under mitt sista år har jag möjlighet att ta emot för konsultationer både på Skype eller vid besök hos mig i Gröna huset Johannelund (mellan Bankeryd och Habo,1,5 mil nordväst om Jönköping) som en del av min utbildning. Homeopatisk behandling utgår från samtal och med frågor få en samlad bild av patientens symtom. Både de fysiska, de känslomässiga och de mentala vägs ihop som sedan ger vägledning vilken inviduell ordinering just du behöver då varje person är unik på sitt sätt. Maila mig gärna för mig för mer information, [email protected]

Välkommen till det gröna huset med det gröna tänket!


Homeopati betyder att man botar lika med lika ”Similia similibus curentur”. Detta fenomen var känt redan av Hippokrates (läkekonstens fader) för ca 2000 år sedan. Den som tog fram homeopatin var den tyske läkaren och apotekaren Samuel Hahnemann (1755-1843). Lika botar lika innebär att ett medel som kan skapa en viss symtom hos en frisk människa kan även bota en sjuk med samma typ av symtom. Varje behandling blir individuell då varje person är unik och där det är helheten man ser till för att hitta det mest passande läkemedlet för individen.